Haastattelussa suunnittelija-taiteilija Hanna-Kaisa Korolainen

Nanimarquina matot -20%
8.10.2018
Moooi -15%
26.11.2018

Suunnittelija-taiteilija Hanna-Kaisa Korolainen

Meillä oli ilo nauttia Hanna-Kaisa Korolaisen tekstiili- ja keramiikkateoksista Skannon ja Asun-lehden yhteisellä osastolla Habitaressa. Seuraavaksi uniikit, eteerisen kauniit työt valtaavat showroomimme. Tule ihastumaan uutuusnäyttelyymme marraskuusta alkaen!

Hei Hanna-Kaisa! Mistä tulet?
Olen syntynyt pääkaupunkiseudulla ja asunut eri puolilla Suomessa. Myöhemmin vietin yli 10 vuotta maailmalla, Pekingin kautta Pariisiin ja sieltä Brysseliin. Nyt olen taas kotiutunut Helsinkiin. Olen opiskellut kandiksi valokuvataiteesta Turun taideakatemiasta, minulla on teoreettisempi taiteen B.A. tasoinen koulutus Paris 8 -ylipistosta Ranskasta, sekä maisteriopinnot Tekstiilin alalta Aallosta.

Mitä teet?
Tällä hetkellä valmistelen väitöskirjaa Aalto-yliopiston muotoilun laitoksella, prosessiin liittyy saumattomasti oma taiteellinen (ja suunnittelullinen) työskentely. Toimin myös tuntiopettajana Aallossa.

Mikä inspiroi?
Inspiroidun melkeinpä kaikesta, jos pidän aistit auki. Ideoiden tulviessa koitan rauhoittaa mielen ja valita inspiraation aiheet huolella. Käsittelen väitöskirjassani inspiraation aiheita, joten nykyään pyrin keskittymään yhteen asiaan kerrallaan, enkä pompahtele enää aiheesta toiseen holtittomasti. Viimeiset 1,5 vuotta olen saanut tehdä töitä Claude Monet´n taiteen parissa.

Työsi keskittyvät erityisesti ryijyjen ja keramiikkateosten suunnitteluun ja valmistusprosessiin. Mistä kaikki lähti liikkeelle?
Alkuinspiraationa toimi ranskalainen impressionisti Claude Monet, hänen lummeteoksensa pariisilaisessa Orangerie-museossa, sekä hänen puutarhansa Givernyssa, missä kyseiset lumpeet edelleen kukkivat. Keskeisenä ajatuksena oli ikuistaa Monet´n obsessio valoa kohtaan, sekä hänen teoksissaan niin hurmaavasti läsnä oleva kukkien ja luonnon kurittomuus.

Hanna-Kaisan valmistamat pehmeät tyynyt täydensivät Habitare-osaston ilmeen. Bend-sohva | B&B Italia, Cesar-sivupöytä | Minotti, Balloons-valaisin | Brokis, Cupidon-sivupöytä | Ligne Roset.

Erisävyiset keramikkatyöt ovat Hanna-Kaisan käsialaa. Mini Papilio -nojatuolit, Tobi-Ishi-ruokapöytä | B&B Italia, Meshmatics-kattovalaisin | Moooi.

Hanna-Kaisan S U O S I K I T:

Suosikkien valitseminen on minulle todella haastavaa, sillä rakastan kaikkea ja löydän jatkuvasti uusia innoituksen kohteita. Koitan tässä listata muutamia kestosuosikkejani:

Suunnittelija
Tulee taustani vuoksi muodin puolelta, nostalgikkona voisin mainita esimerkiksi Elsa Schiaparell´n sekä Madeleine Vionnet´n.

Huonekalu
Jälleen kerran, en pysty valitsemaan vain yhtä lempihuonekalua. Rakastan 1900-luvun alun Art Nouveau -tyyliä, mutta myös 50- ja 60-lukujen värikylläistä italialaista designia. Tällä hetkellä unelmoin vahvoista väreistä ja ylellisistä tekstiileistä kuten sametista.

Taiteilija
Yleensä inspiroidun menneisyyden tekijöistä, mutta tähän halusin listata aikalaistaiteilijoita; ranskalainen Pierre Huyghe ja suomalaiset oman sukupolveni tekijät Paavo Halonen, Marikka Kiirikoff ja Emma Helle.

Ruoka
Rakastan aasialaista ruokaa, erityisesti japanilaista ja korealaista, näitä löytyy Pariisiin Rue St. Annen liepeiltä. Sinne palaan aina Ranskassa käydessäni. Ranska on minulle kuin toinen koti ja vietän siellä muutaman kuukauden vuodessa.

Kappale
Wild is the wind, joko Nina Simonen tai David Bowien versioina.

Paikka kodissa
Rakastan keittiötä, siihen liittyy lämpö, yhdessäolo, rentous ja käsillä tekeminen!

Paikka Helsingissä ja maailmalla
Helsingissä lempipaikkani on oma kotini Siltasaaressa. Pariisia rakastan aina, vaikken siellä enää haluaisi pysyvästi asuakaan. Siellä lempipaikkoja on monia, esimerkiksi taidemuseo Palais de Tokyolla tai designiin ja taiteeseen erikoistunut kirjasto Forney, joka sijaitsee Seinen rannalla keskiaikaisessa rakennuksessa.

www.hannakaisakorolainen.com